שייט לאנטרקטיקה הוא אחד ממסעות השייט המעניינים ביותר לאלה המחפשים מסעות אתגריים, ולאלה המחפשים היכרות עם עולם של טבע וחי, הרפתקאות ולאלה המבקשים לצאת בעקבות משלחות המגלים שהגיעו אל אזורי הקצה הללו, כשהם מודעים לסכנות האורבות להם. באנטרקטיקה לא תצאו מהאונייה אל חופים שטופי שמש וגם אל מקומות המספרים על תרבויות והיסטוריה של עמים רחוקים. באנטרקטיקה החוויה היא הטבע, זהו ללא ספק המקום המרוחק ביותר בעולם – עולם של קרח בו אין האדם יכול להתיישב בו.
אנטרקטיקה היא היבשת הדרומית בעלת המדבר הגדול בעולם, זהו מדבר של קרח, והיא גם היבשת החמישית בגודלה בעולם. את אנטרקטיקה הקיף בסוף המאה ה-18 קפטן קוק, ובראשית המאה ה-19 ניסו משלחות שונות למפות, להכיר ולהגיע אל היבשה. אך המרוץ האמיתי אל הקוטב הדרומי התחולל בראשית המאה ה-20. הייתה זו היבשת האחרונה אליה הגיעו מגלי הארצות, ואל אנטרקטיקה יצאו כמעט בו זמנית שתי משלחות: האחת נורבגית והשנייה אנגלית. במסע מאומץ וקשה הצליחו הנורבגים להגיע כמה ימים קודם לאנגלים. כמה ימים מאוחר יותר ומאוחר מידי הגיעו גם האנגלים. מאוכזבים מצאו את דגל נורבגיה אך גם נואשים כשהבינו שהם כבר בימי חורף קשים. מחיר כבד נגבה במסעם אל היבשת הקפואה, כשחלק מחברי המשלחת מצאו את מותם הטראגי באנטרקטיקה בייסורים.
מאז גילוי אנטרקטיקה, הפכה היבשת למקור של מידע ומחקר. באנטרקטיקה למרות שיש הטוענות עליה, היא אינה שייכת לשום מדינה על פי הסכמים בין לאומיים. גם היום כמו בעבר אין נקודות יישוב באנטרקטיקה, הרי לא ניתן לחיות בתנאים הקשים של יבשת זו. עם זאת, מצויות באנטרקטיקה כמה תחנות מדע שבהם חיים תקופות מסוימות של השנה מדענים הפועלים באזור הקפוא. על פי אמנה בין לאומית המחקר הנעשה ביבשת הדרומית נעשית למטרות שלום בלבד.
ראשיתה של האמנה בשנת 1959 עוד בימי המלחמה הקרה בין המערב ובין העולם הקומוניסטי. על האמנה היו חתומות גם ברית המעוצות לשעבר וכמובן שגם ארה"ב. מלבדן חתמו באותם ימים על האמנה גם המדינות: ארגנטינה, אוסטרליה בלגיה, צ'ילה, צרפת,, יפן, ניו זילנד, נורבגיה, דרום אפריקה, ובריטניה. היום כבר חתומות על האמנה מדינות רבות. האמנה דנה בעיקר בחופש ושיתוף המחקר, הסכמה לאי דרישה טריטוריאלית, שימור החי כמו הלוויתן הכחול ואיסור הצייד. כמו כן, עסוקים בענייני שמירת סביבה עולמית ועוד. מאז שנות ה-50 של המאה ה-20 מצויים באנטרקטיקה תחנות מחקר העוסקות בתחומים רבים ורחבים: מחקר סביבתי, זאולוגיה וטבע, גיאולוגיה, אקלים ועוד.
בשנים האחרונות התיירות לאנטרקטיקה החלה להתפתח למרות הקשיים הפיזיים בים וביבשת, ולמרות תנאי האקלים הקשים והלא רגילים. אל אנטרקטיקה מגיעים כמה עשרות אלפי תיירים בשנה בלבד. מספר חברות שייט מובילות מסעות שייט לאנטרקטיקה אל חוויה בלתי נשכחת. המסע נערך באוניות הקרוז שמהן המטיילים נעזרים באוניות זודיאק ובליווי מדריכים מקצועיים כדי להגיע לקצות היבשת והכרות עם עולם החי המרתק המצוי במקום. במהלך שייט לאנטרקטיקה ישנם מסלולים בהם מבקרים בתחנות מחקר או בתחנה שהפכה למוזיאון.
למידע נוסף בנוגע לשייט לאנטארקטיקה – לחצו כאן