שייט לאנטארקטיקה הוא אחד השיאים במסלולי השייט העולמי ובכלל שייט לאנטרקטיקה הוא חוויה מדהימה שתשאר בזיכרון של כל מפליג. בעבר הייתה אנטרקטיקה נחלתם של הרפתקנים ומגלי ארצות. מקום ניתח שלא ניתן להגיע אליו. אמנם קשה להגיע ליעד זה, אך באמצעות חברות השייט העולמיות הפכה גם אנטרקטיקה למושגת.

שיט לאנטארקטיקה - גולדן טורס המומחים לשייט לאנטארקטיקה

אנטארקטיקה היא היבשת החמישית בגודלה בתבל. היא מאוישת ידי מדענים באורח זמני בלבד. אלה הם חוקרים הנשלחים על ידי המדינות המחזיקות באנטרקטיקה "מושבות" של מדענים. רובם מצויים במקום בעיקר בחודשי הקיץ ורק מעטים בלבד "חורפים" בה בתנאים קשים מאוד. בכל שנה מצויים באנטרקטיקה כמה אלפים בלבד ובחודשי הקיץ שבכדור הדרומי מצליחים לבקר בעיקר בשייט לאנטרקטיקה עוד כמה עשרות אלפים בלבד.

אנטארקטיקה היא היבשת הדרומית ביותר וכמובן שהקרה ביותר בעולם. תנאי האקלים קשים  ולכן לא ניתן לחיות בה לאורך כל השנה. באנטרקטיקה צמחייה דלילה ביותר, ובעיקר שייכת היבשת לעולם חי לא כל כך מגוון אך מרתק. המקום משמש כמקום מושבם של מיני עופות, לווייתנים, כלבי ים, פילי ים, וכמובן פינגווינים.

מרביתה של אנטארקטיקה היא קרח, זהו מדבר ענקי של קרח ולמעשה המדבר הגדול בעולם. הטמפרטורות בחודשי החורף יכולות להגיע עד למינוס חמישים מעלות, ואילו בקיץ ניתן ליהנות ממזג אוויר טוב יחסית של מינוס חמש מעלות ועד חמש מעלות – זה כמובן מתייחסת לשולי היבשת שאליו ניתן להגיע גם בקרוז לאנטארקטיקה.

רק במאה ה-18 החלו מגלי הארצות להגיע לאזור. היה זה קפטן קוק הבריטי שהגיע לאזור הקיף את היבשת אך לא ראה אותה. בשנות ה-20 של המאה ה-19 ניסו מספר משלחות להגיע לאנטארקטיקה אך רק בשנת 1911 הצליחה משלחתו של אמונדסון הנורבגי להגיע לאנטרקטיקה. חודש ימים אחר כך, משלחת בריטית בראשותו של סקוט הגיע אף היא לאנטרקטיקה.

אמנה משנת 1952 הביאה להסכמה שהיבשת תהיה נטרלית ועליה ניתן לערוך מחקרים בלבד לצורכי שלום.

דרך טובה לבקר ביבשת אנטארקטיקה היא בשייט באחת מאוניות הקרוז היוצאת לשייט ייחודי זה באנטארקטיקה. מרבית מסעות השייט לאנטרקטיקה מתחילות באושוויאיה שהיא העיר הדרומית ביותר בעולם ומצויה בארגנטינה. זהו שייט של פעם בחיים, להכיר מקום בלתי נשכח, טבע ומראות מדהימים.

למסלולי שייט באנטארקטיקה – לחצו כאן