אנטארקטיקה הפלגה בין קרחוני הקוטב
11 יום/ 10 לילות על סיפון ספינת הפאר L`Austral של חברת פוננט
יום שישי 8.1.2016: בואנוס איירס – אושואיה- ספינת הפאר ל'אוסטרל
בשעות הבוקר נגיע לעיר הדרומית בעולם היא אושואיה – בירת 'ארץ האש'. עם הנחיתה באושואיה נצא לסיור בפארק הלאומי 'ארץ האש', הנמצא כ-12 ק"מ מערבית לעיר. הפארק נחשב לאחד הפארקים היפים בארגנטינה ובו יערות ומים. הפארק מוקף הרים ושופע בעלי חיים וצומח. בפארק עצי דובדבן, מיני עופות וביניהם פינגווינים. אל אושוואיה הנחשבת בעיני רבים כעיר הדרומית בעולם, נוהרים מטיילים רבים. את העיר מקיפים הרים, ובסביבותיה נהרות ונופים קסומים. בין האתרים המעניינים בעיר הם: מוזיאון המכונה 'סוף העולם' העוסק באזור 'ארץ האש' ובו בין השאר דגשים היסטוריים ואנתרופולוגיים. תעלת ביגל מהווה מעין גבול טבעי בין צ'ילה וארגנטינה. בתום הסיור, העברה לנמל השייט לעליה לספינה המפוארת של החברה הצרפתית פוננט בדרכה לאנטארקטיקה.
שבת 9.1.2016: בלב ים – מעבר דרייק
בדרך לאנטארקטיקה הספינה שטה במעבר דרייק. מכאן יוצאות האניות אל אנטארקטיקה ואל איי שטלנד הדרומיים. דרייק שעל שמו המעבר, היה יורד הים מהמפורסמים שההיסטוריה ידעה. סר פרנסיס דרייק היה אנגלי בן המאה ה-16 ומקורב למלכה אליזבת' הראשונה מלכת אנגליה. במסעותיו ההיסטוריים, הגיע דרייק עד למעבר זה הקרוי על שמו.
יום ראשון 10.1.2016: בלב ים – מעבר דרייק
ספינת הפאר, שאיתה נערך השייט, נבנתה במיוחד עבור הפלגות מעין אלה הנערכות באנטארקטיקה. היא צוידה במייצבים המקלים בהרבה את המעבר במצר סוער שכזה. לאחר שחוצים את מעבר דרייק מפליגים אל ה"יבשת הלבנה", שהיא החמישית בגודלה בעולם והינה מדבר עצום – מדבר של קרח. במעבר דרייק נפגשים האוקיינוסים: האוקיאנוס האטלנטי והשקט. במהלך ההפלגה ניתן לראות לעיתים את עופות האלבטרוסים המוכרים לנו, והם מעופות המים הגדולים בעולם.
יום שני 11.1.2016: מפרץ נקו ומפרץ פרדיס
עם בוקר, האנייה מתקרבת למפרץ נקו. מפרץ זה התגלה כבר בסוף המאה ה-19 על ידי משלחת מחקר בלגית, המקום הוא צומת קרחוני ענק ומרשים. לעיתים מצויים בים שברי קרחונים, כאן כבר נראים פעמים רבות גם כלבי ים, כמו גם להקות גדולות של פינגווינים. מכאן הספינה תמשיך אל מפרץ פרדיס שהוא אחד המקומות המדהימים בשייט באנטארקטיקה. כאן מצויים קרחונים וצוקים גבוהים. הירידה לסיור בחופים נעשית על ידי סירות זודיאק.
יום שלישי 12.1.2016: האי פלנאו, נמל שרקוט
נמל שרקוט נמצא באי פלנאו, האזור הנצפה מהאונייה מרשים בנופים הרריים מכוסי שלגים. כאן גם נראים פעמים רבות מושבות פינגווינים, עופות ים ועוד. ברחבי אנטארקטיקה מצויים מגוון מינים של פינגווינים – אלה הם עופות ימיים הנחשבים לעופות פרימיטיביים שאיבדו את יכולת התעופה. הצפייה בפינגווינים ובאורחות חייהם הינה ללא ספק משיאי השייט לאנטארקטיקה.
יום רביעי 13.1.2016: פורט לוקרוי
האנייה ממשיכה אל נמל Lockroy שבאי הקטן Goudier. אי זה שהתגלה בראשית המאה ה-20, ומשמש את המשלחת הבריטית, הוא אחד מעשרות בסיסי המדע הפזורים באנטארקטיקה המייצגים מדינות שונות המחוייבות באמנה למחקר ולצרכי שלום בלבד. במהלך חודשי הקיץ באנטארקטיקה מצויים בבסיסי מדע אלו כמה אלפי מדענים, לעומת חודשי החורף הקשים בהם מצויים באנטארקטיקה רק כמה מאות או אלפים בודדים. במקום ישנו מוזיאון, חנות וסניף דואר הדרומי ביותר בעולם.
יום חמישי 14.1.2016: האי דספשין Deception Island
האי דספשין ממוקם בלב איי שטלנד. ניתן לזהות אותו בקלות בשל צורתו המזכירה פרסת סוס. זהו למעשה קלדרה – הר געש שקרס – המראות יפים וקסומים. בחופיו הוולקנים המכוסים בחול שחור מצויים שרידי בקתות שננטשו, אלה הם עדות לפעילות שהתרחשה במקום זה עד לא מזמן. כאן פעלו ציידי הלווייתנים שהביאו לפגיעה כמעט אנושה בבעל חיים זה. כאן נמצא אחד הריכוזים הגדולים ביותר באנטארקטיקה של פינגווינים מהזן Chainstrap.
יום שישי 15.1.2016: אנטארקטיקה, ים וודל Weddell Sea
שייט בים וודל הוא חוויה יוצאת דופן. בים וודל מצויים לרוב קרחונים גדולים ונוף קסום. קל לזהות את הר הגעש Brown Bluff בשל המצוק הגדול. המקום משמש כמקום מושבם של פינגווינים רבים ומקום קינון לעופות הים המגיעים למקום, וכן כלבי ים ועוד.
שבת 16.1.2016: בלב ים, מעבר דרייקAt Sea, Drake Passage
היום ממשיכים בשייט בלב ים, כדי לשוב ליעד ממנו יצאה האונייה אל יבשת דרום אמריקה. החזרה דרך מעבר דרייק. המסע אל אנטארקטיקה אליו ניסו מגלי ארצות והרפתקנים להגיע בסוף המאה ה-19 ובראשית המאה ה-20 הוא טיפה בים, ביקור ב"קצה הקרחון". עוד הרבה יש לגלות במקום שבו נראה לעיתים שרב הנסתר על הנגלה. המרוץ לאנטארקטיקה היה מהמסעות והגילויים האחרונים של האדם בחיפושו אחר יבשות ומקומות שלא היו ידועים לאדם. משלחות אנגליות, בלגיות, נורבגיות ואחרות ניסו להגיע אל היבשת הקפואה. סיפורי גבורה, כיבוש יעדים וסקרנות כמו גם תחרות בין המעצמות ליוו גם את הגילויים של אנטארקטיקה.
יום ראשון 17.1.2016: מעבר דרייק Drake Passage.
היום ממשיכה האונייה המפוארת לשוט בנתיב של מעבר דרייק בדרכה אל אושואיה שם תעגון בשעות אחה"צ או הלילה.
יום שני 18.1.2016: אושואיה – בואנוס איירס.
עגינה באושואיה וסיום השייט. העברה לנמל התעופה וטיסה לבואנוס איירס.