שייט לשפיצברגן – מסע לאוקיינוס הארקטי
שייט לשפיצברגן הוא חוויה יוצאת דופן לכל המבקשים להגיע לאחד המקומות המרוחקים בעולם. שפיצברגן הוא האי הגדול מבין קבוצת האיים של סבאלדבארד הממוקמים במחצית הדרך בין נורבגיה והקוטב הצפוני. האיים שייכים היום לנורבגיה בזכות אמנה יוצאת דופן משנת 1920, וחיים באיים כ-2,500 תושבים. הפלגה לשפיצברגן היא למעשה בגדר אקספדישן לאחד המקומות המיוחדים בעולם מבחינת תנאי אקלים ועולם של טבע ובעלי חיים. האזור מאופיין באקלים ארקטי וברובו קרח. עולם עשיר של בעלי חיים מדוב הקוטב ועד לווייתנים הוא אחד האטרקציות המרתקות במסלול זה.
יום 1: פריז – לונגיירביין
לאחר טיסה ארוכה דרך פריז נחיתה בעיר הגדולה ובירת האיים היא לונגיירבין. לקראת ערב עולים לאונייה ושוהים בלילה זה במקום ולנים באונייה.
יום 2: שפיצברגן – בלסונד (נורבגיה)
מפליגים דרומה לכיוון החוף המערבי של האיים, במהלך ההפלגה נחשפים לפיורדים ואילו המטרה של ההפלגה היא להגיע לפיורד המכונה בלסונד אחד המקומות שהתגלו על ידי וויליאם בארנטס. בדרך נראים החופים של האיים הצפוניים, פסגות הרים לבנים וים כחול. באזור זה נראית צמחייה של האזור, ובעלי חיים מהעולם הארקטי. לעיתים נתקלים בכלבי ים, לווייתנים, דובים ועוד.
יום 3: מפרץ מדליין
במפרץ מדליין לרוב מתכננים לרדת מהאונייה ובמקום שבעבר פעלו ציידי הלווייתנים יוצאים לסיור רגלי באזור הקסום ובעלי נופים ארקטיים יוצאי דופן.
יום 4: הפארק הלאומי צפון מזרח
באיי סבאלברד המכוסים כ-60% קרח כל ימות השנה, התפתחה מאוד התיירות בשלושים השנים האחרונות. חלק לא מבוטל מהאיים נחשבים לפארקים לאומיים ולשמורות טבע, ואיכות הסביבה היא אבן במקום.
יום 5: קרחון מונקו
ביום זה נגיע לקרחון המכונה מונקו, הנמצא בפתחו של הפיורד ליפדה. במקום זה מצויים לווייתנים, כלבי ים וגם בקרחון המדהים המכונה מונקו מצויים בעלי כנף רבים שחלק מהם באים לקרחון שהווה עבורם אזור קינון.
יום 6: הפארק הלאומי צפון מערב
במהלך השייט על אוניית לה בוראיל של חברת פוננט היוקרתית יורדים לחופים באוניות זודיאק במה שמכונה "ירידה רטובה" למים. את המסע מלווים מדריכים המומחים לטבע והמומחים לאזורים הארקטיים שאליהם האונייה מפליגה. האונייה לה בוראל נחשבת לאחת היוקרתיות והנוחות עבור המטייל היוצא לאקספדישן מסוג זה.
יום 7: אלסונד / פיורד קרוס
דרך אלסונד שהיה בעבר ישוב רוסי של כורי פחם שפעלו באזור כתוצאה מהאמנה של שנת 1920 שאפשרה לנורבגיה לשלוט במקום אבל גם אפשרה לחתומים על האמנה ליהנות מאוצרות הטבע של האזור. רבים מבין ההרפתקנים ומגלי ארצות חנו בעיירה זו, היום המקום משמש כמרכז מחקר.
ממשיכים לפיורד הצלב בו מצויים בעלי חיים שונים מיונקי ים, ועופות. ובפיורד נמצא גם הקרחון המכונה ה-14 ביולי.
יום 8 – לונגיירביין
נשוב לבירת האיים נבקר בעיר שנחשבת לבירה הצפונית ביותר בעולם, ונטייל ברחובה הראשי שבו מסעדות, חנויות בתי קפה. במקום בתי עץ צבעוניים, כנסייה הנחשבת לצפונית בעולם ומוזיאון העוסק באיים ועוד
לקבלת מידע נוסף על שייט לשפיצברגן לחצו כאן